MARKA YÖNETİMİ
NE ANLAMA GELİYOR?
Markanız sadece bir ürün veya hizmet değildir. Marka erişimi, çoğu durumda diğer şirketler tarafından da sunulan somut bir şeyden çok daha uzaktır. Aynı zamanda kuruluşunuzun temel değerlerini benimser ve sizin vizyonunuzu sergiler. Müşteriler, tedarikçiler, çalışanlar ve paydaşlarla kurduğunuz her ilişki ve etkileşime kadar bu vizyonu yansıtır. Başka bir deyişle, marka imajınız şirketinizin ayrım işaretidir.
MARKA YÖNETİMİ NEDİR?
Pazarlamada marka yönetimi, bir ürün veya hizmetin algılanan değerini artırmak için kullanılan bir dizi tekniktir. Etkin marka yönetimi, pozitif marka birlikteliği ile sadık müşteriler oluşturur ve karınız üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Ayrıca, stratejik marka yönetimi, şirketlerin marka bilinirliğini artırmasına, geliri artırmasına ve uzun vadeli iş hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacaktır.
HEDEF PAZARINIZ
Marka yönetimi için hedef pazarınızla iyi bir ilişki şarttır. Kötü markalaşmanız varsa, bu durum zayıf satışlara, zayıf müşteri elde tutmaya ve durgun büyümeye yansıyacaktır. Etkili olmak için, marka yönetimi, tüm markanın vurgulanmasını, ilgilenilmesini ve tanıtılmasını sağlayacak şekilde pazarlama tekniklerini kullanarak markanıza tam olarak bakmalıdır. Sonuçta, müşterilerinize bir taahhütte bulunmak ve ardından bu sözü yerine getirmekle ilgilisinizdir.
MARKA VARLIĞI
Pazarlama uzmanları, hem müşterilerin hem de çalışanların, daha sonra güçlü bağlılıklara ve hatta bir ortaklık veya mülkiyet duygusuna dönüşen bir markaya duygusal bağlar kurabileceğini bilir. Markanın, müşterilerle tam potansiyeline ulaşması için, müşterilerinin yolculuğundaki rolünü anlayan, ilgili ve kararlı bir iç ekibe sahip olmak önemlidir. Üst yönetimden müşteri hizmetlerine kadar markanız müşteri deneyimi vizyonunu herkes için hayata geçirmelidir. Buna göre markanın en değerli varlığı sunduğu hizmet kadar, müşteri kitlesidir.
NETİCE
Marka yönetimi, her organizasyonun başarısı için hayati önem taşır. Tecrübeli şirketler, güçlü markaların, yalnızca pazarlama tarafından oluşturulmadığını, her çalışanın bir rol oynamasını gerektirdiğini bilir. Marka yönetimi stratejisi kaynaklar ve yürütme açısından farklı olsa da amaç aynıdır; Farklı ve karlı bir marka oluşturmak.